ONTDEK VLAANDEREN

Gent

 

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

 

Website Gent

Brugge

 

De Middeleeuwse stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie het centrum van Brugge bezoekt zal opvallen dat de binnenstad haar uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. De moderne tijd is hier op een mooie manier samengevloeid met de oude gebouwen, straten en pleinen. Brugge is echter meer dan alleen een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten. Het is bovenal een stad waar het Bourgondische leven nog steeds een belangrijke plaats inneemt. 

 

Website Brugge

 

Meetjesland

 

In het noordelijke Krekengebied fiets je door uitgestrekte polders en langs stille kreken en kanalen. In het zuidelijke Houtland wandel je door schitterende bossen en langs rustige waterloopjes. Wie wil proeven van het gezonde buitenleven, komt in het Meetjesland beslist aan zijn trekken. Wandel doorheen natuurgebied de Canisvliet en ontdek er de vele roof- en watervogels. Breng een bezoekje aan Watervliet, één van 15 mooiste dorpen van Vlaanderen en fiets langs enkele pareltjes van oude graanmolens. 

 

Website Meetjesland

ONTDEK

Lotenhulle, een deelgemeente van Aalter,  is een landelijk en levendig dorp en ligt op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. De hoofdsteden van beide provincies, Gent en Brugge, liggen beiden op slechts 20 minuutjes rijden van de vakantiewoning. Maar ook voor een daguitstap naar de Belgische of Nederlandse kust, de Vlaamse Ardennen, de Leiestreek, of het Meetjesland is het Hullehuis een goede uitvalsbasis. De steden Antwerpen en Brussel liggen op minder dan een uur rijden.

Uiteraard valt er ook heel wat te ontdekken op wandel -en fietsafstand van de woning. Zo is er een toegang tot het kasteeldomein van Poeke op 300 m van de woning. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.  De nabije provinciesteden Aalter, Deinze en Tielt hebben ook heel wat te bieden op vlak van amusement en cultuur.

Fietsen

 

Vanuit de vakantiewoning kan je prachtige bewegwijzerde fietstochten maken. Via het knooppuntensysteem kan uw eigen bestemming kiezen en zo via "fietsvriendelijke" wegen een tocht uitstippelen. Uw eigen route kan u hier plannen. De route kan u afdrukken, opslaan of exporteren naar uw gps of smartphone. 

 

Indien u een fiets wenst te huren kan u hier terrecht.

Mountainbikers kunnen hier meer info vinden.

VOOR IEDEREEN WAT

Aalter

 

Aalter, de natuurlijke schakel tussen de omliggende kunststeden voor de genieter die op zoek is naar dat tikkeltje meer!

Aalter is een prima uitvalsbasis om Oost- en West-Vlaanderen te verkennen. De gemeente ligt op de grens van het Houtland en in het Meetjesland en halfweg tussen de kunststeden Gent en Brugge. Maar ook een verblijf in onze gemeente zelf is niet te versmaden, met een divers aanbod aan natuur- en cultuuruitstappen, ontspanning en logies!

Ruim 5000 jaar geleden wist de prehistorische mens al dat het goed toeven was in Aalter en vandaag is dat nog altijd zo.

 

 

Website Aalter

 

Extra

 

Dit PDF-bestand bevat een hoop nuttige links en info. U kan het opslaan op uw smartphone of afdrukken. Deze info ligt ook ter inzage in de vakantiewoning.

 

 

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

PAARDRIJDEN

 

Wil u met uw vrienden, familie of collega's graag de omgeving van Hullehuis te paard verkennen?
Dan hebben wij de ideale activiteit voor u!
Wij bieden leuke begeleide wandelingen met brave paarden aan.
Een ontspannende, twee uur durende wandeling over landelijke wegen, langs velden, akkers en door de bossen, waar genieten van deze verrassende omgeving centraal staat.

 

Informeer gerust naar de voorwaarden en de mogelijkheden! Op voorhand reserveren is noodzakelijk.

 

Meer info:
📩 vantmalsemhof@gmail.com
🤙🏼 0472/90.11.91
💙 Facebook 👉🏼 Stal ‘t Malsemhof

IMG-20190425-WA0001[16462].jpg